Skip to content

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στην Total, η κοινωνική δέσμευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοδοξίας μας να γίνουμε ο κύριος υπεύθυνος στον τομέα της ενέργειας. 
Στοχεύοντας στο να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο, η Total έχει εντοπίσει τέσσερις τομείς στους οποίους εστιάζει προκειμένου να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον και να αντιμετωπίσει μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Αυτοί οι τομείς είναι: 

  1. Οδική Ασφάλεια,
  2. Δάση & Κλίμα, 
  3. Ένταξη & Εκπαίδευση Νέων και 
  4. Πολιτιστικός Διάλογος και Κληρονομιά.

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ υποστηρίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» σε δημοτικά σχολεία της Αττικής και της Αχαΐας, με σκοπό την επιμόρφωση μαθητών, ηλικίας 9-12 ετών. 
Πιο συγκεκριμένα, στην Total, η οδική ασφάλεια είναι βασικό στοιχείο της ευθύνης μας ως βιομηχανική εταιρεία, καθώς και η κορυφαία αξία για όλο το δυναμικό μας. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας που σχετίζονται με τις μεταφορές. Επιδιώκουμε λοιπόν να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να μοιραστούμε αυτή την τεχνογνωσία με τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά με τα παιδιά και τους νέους, μέσω πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης, με κεντρικό άξονα την οδική ασφάλεια. Τα σωστά εργαλεία για την οδική ασφάλεια μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο. Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ επικεντρωμένη στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μένει σταθερή στη δέσμευση για ασφαλείς μετακινήσεις μέσω της απαραίτητης κατάρτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.  
Στόχος του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» είναι η εκπαίδευση των παιδιών για τις βασικές αρχές ασφαλούς χρήσης και μετακίνησής τους με ποδήλατο αλλά και η ενημέρωση των γονέων τους στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Έχει αναπτυχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς από το εξωτερικό (όπως η Deutsche Verkehrswacht) και βασίζεται στη βιωματική εμπειρία και ενημέρωση παιδιών και γονέων. 
Στη διάρκεια του προγράμματος, με τη χρήση του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητές τους, όπως το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη, την ενίσχυση της γνώσης σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ασφαλούς ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.
 

Cycling Safely
Cycling Safely

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στο δρόμο, δημιουργήσαμε ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο "Κυκλοφορώ με Ασφάλεια”. Σας προσκαλούμε λοιπόν, γονείς και παιδιά, να παίξετε το παιχνίδι και να συζητήσετε καταστάσεις που κρύβουν κινδύνους στην κυκλοφορία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Total Robot είναι παρόν και σας βοηθά δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές.

Για να μετακινήσετε το Total Robot προς τα πλάγια, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο με το βελάκι προς τα πάνω και το πλήκτρο με το βελάκι προς τα αριστερά ή δεξιά, ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας. Επίσης, προσαρμόστε το zoom της οθόνης στο 100%.

Το παιχνίδι είναι συμβατό μόνο με σταθερό και φορητό υπολογιστή.

Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την εκκίνηση του παιχνιδιού “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” κάντε κλικ εδώ